İletişim Bilgileri

eva silver

  • Yetkili Kişi: kadir girer
  • Telefon numarası: +90 (535) 217-56-75 dahili no 0212, 6385555
  • MSN: kadir_girer@hotmail.com
  • Adres: balipaşa yokuşu müsellim sokak no 11 daire 8, beyazıt, İstanbul, 34126, Türkiye

Sitedeki güncellemeler
SORBİTOL SIVI %80

SORBİTOL SIVI %80

SORBİTOL %80 SIVI Standart Verileri Cas numarası : 50-70-4 PubChem : 5780 Drugbank : DB01638 Chebl : 17317 ChemSpider : 96680 Moleküler formül : C6H14O6 Mola
stokta var
Fiyat için bizi arayın
Satıcıya Ulaş
Ödeme ve Teslimat Şartları
İletişim Bilgileri
  • Yetkili Kişi: kadir girer
  • Telefon numarası: +90 (535) 217-56-75 dahili no 0212, 6385555
  • MSN: kadir_girer@hotmail.com
  • Adres: balipaşa yokuşu müsellim sokak no 11 daire 8, beyazıt, İstanbul, 34126, Türkiye
Ürün ile ilgili detaylı bilgi

Genel Bilgi
Kimyasal formülü C6H14O6 olan olan şeker alkolü bir kimyasal maddedir. Suda çok kolay çözünen sorbitol,alkol ve metanol içerisinde oldukça az çözünmektedir.Glusitol olarakta bilinen sorbitol 1872 yılında tespit edilmiştir.İnsanvücudunda emildikten sonra fruktoza dönüşerek aynı yoldan yakıldığı bilinmekle birlikte, organizmanın bu şekeri ne hızda yaktığı tam bilinmemektedir.Depolama sırasında stabil kalan sorbitolün, işleme sırasında akışkanlığı ve sıkıştırılabilirliği çok iyi olmaktadır.

Moleküler Yapısı

Üretim ve Reaksiyonları

Elma, kuru erik, kiraz ve üzüm gibi taneli ve tanesiz birçok meyvede doğal olarak bulunmaktadır.

Ticari olarak glikozun katalitik hidrojenasyonu ile elde edilebilmektedir.

Dekstrozun yüksek basınç (40-100 bar) ve yüksek sıcaklıkta (100-170 °C) de Raney nikel veya ruthenyum katalizörü eşliğinde hidrojenle doyurulması ile sorbitol elde edilebilir.

Bu madde, bir hidroksil grubu için aldehit grubu değişen glikoz azaltılması ile elde edilebilir.

Kullanım Alanları
İlaç

Sorbitol bağırsak etkilerini hızlandırıcı lastasif bir etkiye sahiptir ve ilaç sektöründe lavman olarak kullanılmaktadır.

Kozmetik

Kozmetik sektöründe bu kimyasal nemlendirici ve kalınlaştırıcı olarak kullanılmaktadır.Ağız içerisinde zararsız etkilere sahip olduğundan diş macunlarında ve gargaralarda katkı maddesi olarak kullanılabilmektedir.

Gıda

Özellikle sakız üretiminde kullanılan bu madde gıda ürünlerinde depolama saklama konularında koruyucu olarak kullanılmaktadır.Ayrıca diyet ürünlerinde tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır.
Kimya

Saydam formülasyonlar için yeterli derecede yüksek bir kırılma indeksine sahip oluşu ile bazı saydam jellerin üretiminde kullanılmaktadır.

Ticiz.com'un rehber kategorisi: İstanbul'daki Diğer kimyasal ürünler
Oluşturma tarihi: 25.06.2017 05:09
Düzenleme tarihi: 12.11.2018 23:06